„Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика" WE-Contribute

Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика" WE-Contribute

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ „WORTH PARTNERSHIP PROJECT“

Поддршка и финансирање достапно за МСП во модните, дизајнерските и креативните индустрии. „WORTH Partnership project“ го поддржува создавањето на преку-гранични соработки помеѓу модата и дизајнот, технологијата, занаетите, производствените компании и новоформираните компании низ Европа.

Проектот поддржува уникатни транснационални партнерства со цел да иновира, да создаде производи и идеи со висока вредност.

Доколку бидете изберени ќе добиете програма од 60.000 евра:

 • Медиа пакет кој вклучува: рекламирање и маркетинг на социјалните медиуми
 • Директно финансирање од 10.000 евра
 • Учество на два меѓународни настани поврзани со дизајнот за да ги презентираат развиените производи
 • Програма за менторирање по мерка
 • Обука
 • Меѓусекторска соработка и учество на настани за вмрежување
 • Можност за професионално вмрежување
 • Видливост професионален профил во галеријата на WORTH

Кој може да аплицира?

 • дизајнери,
 • самовработени професионалци
 • МСП (Мали и средни претпријатија),
 • start-up компании, и
 • технолошки фирми

Можете да аплицирате на „WORTH Partnership“ проектот:

 • доколку имате идеја и сакате да ја развиете и имате потенцијален партнер за соработка
 • доколку имате идеја но немате потенцијален партнер, ние ќе ви помогнеме да го најдете правилниот.
 • доколку ви е потребен совет за концептот на идејата , со или без потенцијален партнер ние ќе ви помогнеме

Во прилог линк видео со насоки за аплицирање: https://www.worthproject.eu/how-to-apply-video-tutorial/


Краен рок за аплицирање е 31 октомври 2019

Повеќе за проектот: http://www.worthproject.eu/

Емилија Митевска  emilija.mitevska@mir.org.mk