„Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика" WE-Contribute

Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика" WE-Contribute

Новости

13.09.2018

На 18-ти септември 2018 (вторник), во Опера Хаус Хотел во Скопје со почеток од 12:30 часот, ќе се одржи настан на тема „Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка?“. Настанот е дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика […]

Прочитај повеќе
07.09.2018

Министерството за економија објави јавен повик за субвенционирање на компании кои се во сопственост и управувани од жени. Условите на конкурсот налагаат компанијата да биде над 50% во сопственост на жена и управувани од жена преку кофинансирање на 70% од трошоците, но не повеќе од 150 000 денари. Субвенциите кои ќе ги добијат, избраните ќе […]

Прочитај повеќе
03.09.2018

Женските организации од целиот свет можат да аплицираат за брз грант од Фондот за можности. Финансирани се активности со цел да се искористи социјална состојба за промовирање на учеството и / или слобода од насилство за жените и девојките и отворање нови можности. Организациите на жени и девојки, признати како организации од јавен интерес, можат […]

Прочитај повеќе

Календар

февруари 2023
понеделник вторник среда четврток петок сабота недела
јануари 30, 2023 јануари 31, 2023 февруари 1, 2023 февруари 2, 2023 февруари 3, 2023 февруари 4, 2023 февруари 5, 2023
февруари 6, 2023 февруари 7, 2023 февруари 8, 2023 февруари 9, 2023 февруари 10, 2023 февруари 11, 2023 февруари 12, 2023
февруари 13, 2023 февруари 14, 2023 февруари 15, 2023 февруари 16, 2023 февруари 17, 2023 февруари 18, 2023 февруари 19, 2023
февруари 20, 2023 февруари 21, 2023 февруари 22, 2023 февруари 23, 2023 февруари 24, 2023 февруари 25, 2023 февруари 26, 2023
февруари 27, 2023 февруари 28, 2023 март 1, 2023 март 2, 2023 март 3, 2023 март 4, 2023 март 5, 2023