„Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика" WE-Contribute

Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика" WE-Contribute

10 Блогови што жените претприемачи треба да ги следат

Истражувањата покажаа дека кога станува збор за раководството, жените имаат тенденција да се разликуваат од мажите на неколку клучни начини. Истражувањата покажале дека жените се повеќе склони да соработуваат. Тие знаат дека ниту еден бизнис не успева во вакум, и во ред е да се бараат насоки за да се стигне до целта. Блоговите за жени претприемачи се одличен извор за дами во бизнисот во потрага по охрабрување, совети или заедница на истомисленици.

 

Без разлика дали водите бизнис или сакате да започнете, ќе бидете инспирирани од овие 10 женски блогери на претприемачи!

1. She Owns It

Овој блог е фокусиран на бизнис во бизнисот и  ќе ве инспирира да растете како претприемач. Нивнаа цел е “славење, поддршка и поврзување на жени-претприемачи”.  Темите се движат од совети за постигнување на целите, како да ги водат од врвни бизнис лидери, до технолошки иновации што можат да влијаат на вашиот бизнис.

2. Women Entrepreneurs

Ако веќе сте обожавател на Entrepreneur.com, веќе може да го прочитате и делот посветен на женските шефови. Овде е опфатено сè, од инспиративни анегдоти и информативни “како да” карактеристики, до ексклузивни видео интервјуа со лидерите во светот на бизнисот, како што се Bobbi Brown и Sherry Lansing.

3. Leaders in Heels

Од основачот Касија Госпос, “Лидерите во потпетици се создадени за да ги негуваат, да ги инспирираат и да ги подобрат женските лидери и претприемачи”. Овој блог содржи интервјуа со успешни жени претприемачи во сите индустрии ширум светот. Исто така, ќе најдете часови за кариера, како што се зголемување на самодовербата и надминување на просечноста. Постои дури дел од стилот на животен стил по време, посветен на покривање теми како што се лични финансии, родителство и односи.

4. Women 2.0

Ако имате бизнис поврзан со технологијата, оваа веб страна не сакате да пропуштите! Women 2.0 опфаќаа голем број теми, вклучувајќи инвестирање, прибирање финансиски средства, стартап, технологија и политика. Како бонус, сајтот неодамна лансираше Лејн, платформа за поврзување на женски технолошки таленти со работодавци и работни места во најдобрите фирми, вклучувајќи ги и Blackrock, Twitter, Craigslist и други.

5. Work at Home Woman

Развиена од мајка и бизнис-жена Холи Реисем Хана, овој блог е за зајакнување на жените да водат успешна кариера без да ја напуштат куќата. Без разлика дали барате да започнете бизнис од дома или да пронајдете начин за екстра пари, овој блог е исполнет со совети што може да се извршат, како и листи на ресурси -за помалку од 60 долари.

6. Classy Career Girl

Основачите на оваа веб страна се посветени да им помогнат на жените да ја исполнат кариерата.Тука ќе најдете совети за сè, од етикета за бизнис до теми за тоа како да бидете продуктивни додека патувате. Плус, ако ви требаат некоја инспирација, тие исто така нудат онлајн кампови за подигање на теми како што се управување со времето, странични суети и поврзување на вашиот пат до нова работа.

7. Female Entrepreneur Association

На оваа веб страна можете да најдете најразлични видеа за тоа како да станете најдобра шефица, или совети за добар претприемач! Станата е направена по принцим со закажување за нејзината посета. Треба да го оставите вашето име во листата на чекање и кога ќе ве одобрат ќе може да имате пристап до платформата

8. Women Who Startup

Оваа платформа има за цел да придонесе за “соработка и брзо учење на женски претприемачи и иноватори кои се посветени на градење на успешни компании”.

9. Women@Forbes

Ако има некоја публикација која е речиси синоним за бизнис во Америка, тоа е списанието Форбс и неговиот online партнер, Forbes.com.

10. The League of Her Own

Овој блог се фокусира на интересите на женските претприемачи и опфаќа сè од водењето на бизнис за привлекување клиенти преку Instagram. Во прилог на своите блог постови, тие исто така имаат видеа-фокусирани и програма за членство која вклучува пристап до дополнителни содржини и ресурси.

 

Заклучок
Блогови напишани за и од страна на жени во бизнисот се одличен начин за учење од други женски претприемачи. Без разлика дали барате инспирација, совет или заедница на лидери со кои ќе се поврзете, овие блогови се одлично место за да започнете.